Met dit recept lactosevrije cake als basis kun je eigenlijk alle kanten op. Je kunt er fruit (denk aan appel) aan toevoegen, je kunt er smaakjes (denk aan kaneel) aan toevoegen, je kunt hem versieren en meer, maar het belangrijkste is de lactosevrije cake zelf. Met het onderstaande basis-recept moet het zeker lukken om een lekkere, zachte lactosevrije cake te maken, met een lekkere krokante buitenkant.
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆☆
Duur: 70 minuten (inclusief oventijd)
Hoeveelheid: 10 stukjes cake
Ingrediënten voor de Lactosevrije cake
- 200 gram lactosevrije Wajang margarine of AH plantenmargarine
- 200 gram suiker
- 7 gram vanillesuiker
- 7 gram bakpoeder
- 200 gram bloem
- zout
- 4 eieren
De bereidingswijze voor de Lactosevrije cake
Stap 1.
Verwarm de oven eerst voor op 175 graden.
Wanneer je gebruik maakt van een heteluchtoven verwarm je deze voor op 160 graden.
Stap 2.
Meng de (op kamertemperatuur) lactosevrije Wajang margarine met de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout. Voeg daarna de eieren toe en mix deze ingrediënten goed door elkaar.
Stap 3.
Voeg beetje bij beetje de bloem en bakpoeder toe en blijf het geheel mixen tot een glad beslag, zonder klontjes.
Stap 4.
Pak er een bakvorm bij. Dit kan een ronde zijn, een langwerpige, het maakt eigenlijk niet veel uit.
Vet de bakvorm in ieder geval goed in en gebruik eventueel bakpapier. Schenk of schep daarna het beslag erin.
Tip: met een natte lepel blijft het beslag minder aan je lepel plakken.
Stap 5.
Plaats de cake in de oven en bak deze in 50 tot 60 minuten gaar (dit verschilt een beetje per oven).
De cake is in ieder geval gaar en klaar zodra je er een houten prikkertje in steekt en deze er volledig schoon uit komt.
Stap 6.
Haal de cake uit de vorm (of haal in ieder geval de zijkanten eraf in het geval van een ronde bakvorm) en laat deze ietwat afkoelen, voordat je er een stukje van snoept.
Smakelijk!
Tip: Bewaar de lactosevrije cake niet in de koelkast; hier droogt hij van uit. Bewaar hem juist in bijvoorbeeld aluminium-folie op kamertemperatuur.
Hiermee blijft de cake gemakkelijk 2 tot 3 dagen goed, zonder dat deze uitdroogt.
Wat voor bloem moet jegebruiken en bakpoeder voor lactosevrij cake