Lactosevrije Starbucks ijskoffie

Lactosevrije Starbucks ijskoffie

Deze week werd er een doos vol lactosevrije Starbucks ijskoffie bezorgd, om te testen. Om specifieker te zijn, gaat het om twee verschillende (lactosevrije) smaken:

  • Starbucks® Almond (plant-based iced coffee)
    • Een heerlijke melange van fairtrade koffiebonen (waarmee elke ijskoffie gemaakt wordt) en romige amandelmelk . Een verfrissende en volledig plantaardige ijskoffie voor elk moment van de dag speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van plantaardige alternatieven voor zuivel.
Lactosevrije Starbucks ijskoffie Almond
  • Starbucks® Skinny Latte
    • Een Starbucks®-klassieker in een light-jasje. Lactosevrij en zonder extra suiker. Zo geniet je van de traditionele Starbucks® latte, maar dan met minder calorieën.
Lactosevrije Starbucks ijskoffie Skinny Latte

Lactosevrije ijskoffie test

Misschien vooraf leuk om te weten: Ik gruwel van koffie. Ik heb al allerlei soorten en varianten geprobeerd, maar ik proef altijd bitterheid. Wonderbaarlijk genoeg vielen de Starbucks ijskoffies wel in de smaak. Lees maar gauw verder:

Ik test niet graag alleen en hoe meer meningen, hoe beter je er een beeld van krijgt? Dus ik heb de volle doos meegenomen naar mijn ouders en naar mijn werk.

De meningen waren ietwat verdeeld. Over de lactosevrije ijskoffie Almond hoor ik de een zeggen: “Lekker!”, waaronder ikzelf. Een ander vond hem niet vies, maar ook niet lekker. En een aantal vonden hem absoluut niet lekker of vonden het een rare bijsmaak hebben. Een chemische nasmaak heb ik ook gehoord. En een kunststof of metaal-achtige nasmaak. Metaal zou in principe niet moeten kunnen, daar de verpakking uit kunststof bestaat.

Zelf denk ik te weten wat ze bedoelen; amandel en amandelmelk is toch wel een bijzondere smaak waar je van moet houden. Wij lactose-intoleranten drinken het misschien wat vaker en zijn daarom wat meer gewend aan deze smaak. Maar er zit inderdaad een nasmaakje aan deze ijskoffie.

Over de lactosevrije ijskoffie Skinny Latte heb ik wat minder negatiefs of positiefs gehoord. Nu had ik er daar sowieso wat minder van, maar de meningen waren vooral: Niet bijzonder, niet lekker, maar ook niet vies. De Skinny Latte is gebombardeerd tot “het gaat”.

Conclusie?

Voor mij voor herhaling vatbaar. Maar voor een aantal collega’s van mij dus absoluut niet.

Qua prijs vallen ze trouwens op zich wel mee. Ze kosten in de supermark 1,80 euro. Maar ik vind het die prijs helaas niet waard. Daarvoor kun je nog beter zelf ijskoffie maken (wat helemaal niet moeilijk is).

Lactosevrije Starbucks ijskoffie proberen?

Ze zijn onder andere verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Klik daarom op een van de smaken hieronder om ze direct online te bestellen:

Laat vooral ook even weten wat jij er van vond hieronder in de reacties!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*