Lactosevrije donuts

Lactosevrije donuts kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk ook een optie. Vooral bij zelf maken, weet je 100% zeker dat er geen melk aan te pas komt.

Maar af en toe is het ook lekker (en vooral heel erg makkelijk) om ze gewoon in de winkel te kopen. Wat dat betreft: Goed nieuws! De Albert Heijn heeft namelijk vegan donuts in hun assortiment. En vegan betekent vrij van dierlijke producten en dus ook van melk.

Lactosevrije donuts van de Albert Heijn

In het assortiment van de Albert Heijn kun je op dit moment twee verschillende vegan donuts vinden, die dus ook geen melk bevatten.

Lactosevrije Speculoos donut van de Albert Heijn
  • Lactosevrije Speculoos Donut (? bekijk online) (? veganistisch)
    • Ingrediënten: TARWEBLOEM, water, palmolie, suiker, speculoos (8,4%) (TARWEBLOEM,suiker, palmolie, suikerstroop, raapzaadolie, rijsmiddel (natriumcarbonaten), SOJABLOEM, zout, kaneel), palmvet, raapzaadolie, gist, emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, mono- endiglyceriden van vetzuren veresterd met monoacetyl- endiacetylwijnsteenzuur, natriumstearoyl-2-lactylaat, lecithinen),kokosvet, SOJABLOEM, gluten (TARWE), rijsmiddelen (difosfaten,natriumcarbonaten), gejodeerd zout (zout, kaliumjodaat), TARWEZETMEEL,kleurstoffen (titaandioxide, caroteen), aroma, gistpoeder, antioxidant(ascorbinezuur).
Lactosevrije Zebra donut van de Albert Heijn
  • Lactosevrije Zebra Donut (? bekijk online) (? veganistisch)
    • Ingrediënten: TARWEBLOEM, water, suiker, palmolie, donkere chocolade (6,2%)(cacaomassa, suiker, cacaoboter, emulgator (E322(SOJA)), natuurlijk vanille aroma), palmvet, raapzaadolie, gist, emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, mono- en diglyceriden van vetzurenveresterd met monoacetyl- en diacetylwijnsteenzuur,natriumstearoyl-2-lactylaat, lecithinen), gehakte HAZELNOTEN (1%),kokosvet, SOJABLOEM, gluten (TARWE), rijsmiddelen (dinatriumdifosfaat,natriumwaterstofcarbonaat), gejodeerd zout (zout, kaliumjodaat),TARWEZETMEEL, kleurstoffen (titaandioxide, caroteen), aroma, gistpoeder,antioxidant (ascorbinezuur).

Helaas zijn de donuts niet online te bestellen en moet je er dus wel voor naar een fysieke winkel. En ook daar kan het zijn dat ze niet vast in het assortiment opgenomen zijn. Vraag er dus eventueel specifiek naar, bij de brood-afdeling!

Zoals je hierboven op de foto’s misschien al had gezien, zijn ze 1,50 euro per twee stuks. En die prijs lijkt me erg redelijk!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*