Recept Lactosevrije pesto

Met dit recept lactosevrije pesto kun je weer alle kanten op. Je kunt het door de pasta doen, je kunt er kip mee marineren of je kunt het zelfs puur op brood doen. Het is in ieder geval simpel te maken, want we laten eigenlijk maar 1 ingrediënt weg (indien nodig) wat wordt gebruikt bij de traditionele pesto.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆☆
Duur: 10 minuten
Hoeveelheid: +- 100 gram pesto

Ingrediënten voor de Lactosevrije pesto

  • 50 gram verse basilicum
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • 50 gram parmezaanse kaas (optioneel; alleen als je er tegen kan)

Recept Lactosevrije pesto

De bereidingswijze voor de Lactosevrije pesto

Stap 1.
Mocht je goed tegen (harde) kaas kunnen, waaronder ook parmezaanse kaas, kun je deze gewoon toevoegen. Kan je er niet tegen? Dan kun je deze weglaten.

Rasp de kaas in ieder geval en schil de knoflook.

Stap 2.
Stop de kaas, de knoflook, de basilicum, de pijnboompitten en de olijfolie in een keukenmachine of blender. Of gebruik een staafmixer. Mix alle ingrediënten totdat het een mooi gepureerde groene substantie is.

Stap 3.
Mocht je het romige missen in de uiteindelijke pesto, kun je er ongeveer 10ml lactosevrije room, soja of crème fraîche aan toevoegen. Hiermee is de pesto meteen ideaal voor door een pasta.

Recept Lactosevrije pesto pasta

Smakelijk!

Tip: Wil je de pesto wat langer bewaren dan een paar dagen? Doe de pesto dan in een weckpotje met een dun laagje olie er bovenop. Sluit het weckpotje daarna goed af. Hierdoor kan je pesto zeker een maand mee.

1 Reactie

  1. Pesto is ook heel goed in te vriezen. Ik doe het in kleine potjes maar er zijn ook mensen die het in een ijsblokjesvorm invriezen.
    Wel laten ontdooien voor gebruik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*