Recept Lactosevrije pannenkoekenMet dit recept lactosevrije pannenkoeken kun je weer alle kanten op. Je kunt er (lactosevrije) kaas aan toevoegen of spek en appel. Je kunt er ook gewoon ouderwets lekkere stroop of poedersuiker op doen. Het is in ieder geval simpel te maken en vrijwel gelijk aan gewoon pannenkoeken bakken, alleen gebruik je andere lactosevrije ingrediënten.
Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆☆
Duur: 30 minuten
Hoeveelheid: 15 pannenkoeken
Ingrediënten voor de Lactosevrije pannenkoeken
- 500 milliliter rijstmelk
- 250 gram bloem
- 2 grote eieren
- zout
- Olijfolie om in te bakken
De bereidingswijze voor de Lactosevrije pannenkoeken
Stap 1.
Zeef eventueel de bloem en mix dit samen met een snufje zout en met 250 milliliter rijstmelk.
Stap 2.
Voeg onder het mixen door de twee eieren toe en in kleine beetjes de overige 250 milliliter rijstmelk.
Stap 3.
Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie en zorg dat de pan goed heet is.
Stap 4.
Schenk met een grote (soep-) lepel het beslag in de pan totdat er een mooi (dun) egaal laagje in de pan ontstaat.
Stap 5.
Schud af en toe met de koekenpan om te kijken of de pannenkoek al gebakken is aan één zijde en loslaat, zodat je hem om kunt draaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten totdat deze mooi bruin egaal van kleur is.
Stap 6.
Herhaal stap 3 tot en met 5 totdat het beslag op is.
Smakelijk!
Tip: Zet een pan met heet water op (niet laten koken!), met daar bovenop een bord. Als je hier de pannenkoeken op legt, blijven ze lekker warm.
Super! Maar het gaat ook heel goed met de lacrosevrije melk van Arla ?