Recept Lactosevrije bechamelsaus

Lactosevrije bechamelsaus recept

Met dit recept lactosevrije bechamelsaus kun je een basissaus maken, waar je alle kanten mee op kan gaan. Doe er bijvoorbeeld kruiden of champignons doorheen om de saus wat minder saai te maken. Of je kunt er (lactosevrije) kaas doorheen doen voor een lekkere kaassaus. Je kunt deze saus namelijk voor over je groenten of vlees gebruiken, of voor bijvoorbeeld in de lasagne.

Moeilijkheidsgraad: ★☆☆☆☆
Duur: 10 minuten
Hoeveelheid: +- 300ml saus

Ingrediënten voor de Lactosevrije bechamelsaus

  • 25 gram Wajang (of andere margarine)
  • 25 gram bloem
  • 250ml havermelk, amandelmelk of lactosevrije melk


Lactosevrije bechamelsaus recept ingrediënten

De bereidingswijze voor de Lactosevrije bechamelsaus

Stap 1.
Pak een (steel-) pannetje waarin je de bechamelsaus kunt klaar maken. Voeg dan eerst de Wajang toe en laat dit op een laag vuur smelten (zorg ervoor dat het niet bruin kleurt!).

Stap 2.
Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren totdat het een beetje zanderig aandoet. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe. Meng het geheel tot een gladde saus met een garde. Is de saus wat te dik naar je zin? Dan kun je er uiteraard wat extra melk aan toevoegen. Is de saus te dun? Dan kun je er juist wat extra bloem aan toevoegen.

Stap 3. (optioneel)
Voeg kruiden toe aan de saus. Of bak bijvoorbeeld champignons om aan de saus toe te voegen. Ook kun je er 50 gram (lactosevrije) geraspte kaas in laten smelten; blijf goed roeren, totdat de kaas goed is gesmolten en zich met de rest van de saus heeft gemengd.

Lactosevrije bechamelsaus recept groenten en vlees

Smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*