Mijn ervaring met Disolact Extra Forte

Ik wil jullie bij deze graag vertellen over mijn ervaring met Disolact Extra Forte van Disolut (lactase). Zelf probeer ik melk gewoon zoveel mogelijk te vermijden, maar soms zou het toch ook wel heel lekker zijn om een keer een taartje te kunnen eten zonder zorgen. Dus heb ik mezelf opgeofferd en ben ik de test aangegaan!

Op de website van Disolut wordt bij de Disolact Extra Forte het volgende aangegeven:

Het sterkste lactase supplement verkrijgbaar.
Voldoende voor een hele grote milkshake en een grote high tea.
Ook perfect voor op vakantie, dan bent u zeker dat u alles kunt hebben.

Aangezien ik binnenkort op vakantie ga, is het wel fijn om te weten of deze supplementen werken.
Dus op naar de snackbar voor een middel bananen-milkshake. Een grote durfde ik nog niet aan. Ik vond het al spannend genoeg!

Ervaring met Disolact Extra Forte van Disolut Milkshake

Om 17:55 uur nam ik de 10.000 FCC pil in met een klein beetje water en om 18:00 uur begon ik de milkshake erachteraan te drinken.
Normaal gesproken heb ik binnen een half uur last van een rommelende buik, maar om 21:00 uur had ik nog steeds nergens last van. Het werkt! Die pillen werken! Dacht ik..

Ervaring met Disolact Extra Forte van Disolut

Om 22:30 uur begon mijn buik wat op te zetten en te rommelen en moest ik ineens naar het toilet. Na het toiletbezoek was het wel meteen over, dus als dat alles was; Dikke prima. Maar dat was helaas niet alles.

Om 03:00 uur in de nacht werd ik wakker van de buikpijn. Zoveel kramp had ik al lang niet meer gehad. Ik kon er ook niet meer van slapen. Rond 07:00 uur ben ik nog een keer naar het toilet geweest, maar de buikpijn is er niet door weggegaan en heeft zich nog drie (!) dagen aangehouden. Daarna is het wat gezakt en kwamen de krampen alleen terug wanneer ik weer wat probeerde te eten.

Mijn persoonlijke ervaring met Disolact Extra Forte (10.000 FCC) van Disolut is dus niet zo goed. Over een tijdje zal ik het nog eens proberen, maar dan met een nóg kleinere milkshake of juist met een extra pil. Voor nu heb ik er echter even mijn buik vol van! Geen echte milkshake meer voor mij!

3 Reacties

  1. Ik neem vaak een intoleran lactase 20.000 in voor max twee bonbons of een halve donut. Er zijn ook etenswaren met lactose waar het helemaal niet bij helpt. Ik ben er dus wel blij mee dat ik iets kan eten met lactose maar het is echt niet voldoende voor iedereen. disolut heet nu intoleran, de once a day helpt bij mij echt niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*