Lactosevrije sushi in Nijmegen

Lactosevrije sushi in Nijmegen

Sushi zonder buikpijn achteraf? Lactosevrije sushi in Nijmegen eten kan in een aantal verschillende all you can eat sushi-restaurants. Zo heb je er eentje midden in het centrum, maar ook twee vlak buiten het centrum. Ik ga er drie uitlichten waarvan ik zeker weet dat het duidelijk op het menu staat aangegeven en waar je zonder buikpijn naar huis gaat.

Konbanwa

Nijmeegsebaan 53, 6564 CC Heilig Landstichting (Google Maps)

Dit is mijn absolute favoriet en ik ben er denk ik al minstens vijftien keer geweest. Het adres zegt eigenlijk dat het niet in Nijmegen ligt, maar het ligt er echt 3 meter vanaf. Dus ik laat het lekker onder Nijmegen vallen.

Wil je alvast kijken wat ze allemaal hebben? Bekijk hier de menukaart van Konbanwa, Nijmegen.

Lactosevrije sushi in Nijmegen Konbanwa

Bij dit sushi-restaurant bestel je middels een iPad al je gerechten en drankjes. Op de iPad kun je niet snel zien waar lactose in zit. Op de kaart die op tafel staat, kun je wel duidelijk zien waar lactose in zit, dankzij het melkflesje dat er bij staat. Ze beschikken er ook over een toetjesbar, maar jammer genoeg staat hier niet bij, waar eventueel lactose in zit. Ik ga daarom altijd maar veilig voor fruit.

Wil je er een keer eten? Reserveer dan even. Het is er altijd erg druk, waardoor op de bonnefooi gaan ervoor kan zorgen dat het lang duurt voordat je aan de beurt bent.

Lactosevrije sushi in Nijmegen Konbanwa

Tip: Fructose-intolerantie? Een vriendin van mij met een fructose-intolerantie eet ook hier het liefste sushi. De sushi wordt hier namelijk niet met suiker aangemaakt, waardoor ze redelijk wat kan hebben bij Konbanwa.

Sumo

Molenstraat 57, 6511 HA Nijmegen (Google Maps)

Dit sushi restaurent vind je midden in het centrum van Nijmegen. Heerlijk om daarom na het shoppen in Nijmegen nog even lactosevrije sushi te gaan eten. Ook hier is de kaart uitgebreid en staat er duidelijk aangegeven waar wel, of waar juist geen lactose in zit.

Het restaurant is redelijk ruim opgezet, met genoeg tafeltjes en oogt lekker licht en fris. Ook hier kun je de sushi vers gemaakt zien worden. En ook hier bestel je via een iPad je gerechten.

Wil je alvast kijken wat ze allemaal hebben? Bekijk hier de menukaart van Sumo Nijmegen.

Tip: Mocht je toevallig in Nijmegen wonen of verblijven. Ze doen ook aan bezorgen!

Orient Plaza (Jiro)

Kerkenbos 1017, 6546 BB Nijmegen (Google Maps)

Bij dit sushi restaurant staat ook duidelijk op de kaartjes aangegeven waar lactose in zit. Hier maak je nog een beetje ‘ouderwets’ van kaartjes waar je streepjes op zet. Wat wel origineel is aan dit restaurant is, is dat je niet alleen sushi kunt bestellen. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van een buffet en je kunt er producten laten grillen.

Bij het buffet staat helaas niet aangegeven waar wel of waar geen lactose in zit. Er loopt echter genoeg personeel rond aan wie je het steeds kunt vragen. Zelf had ik al wel genoeg aan de sushi-kaart met bijbehorende gerechten en heb ik enkel naar de soep gevraagd (die lactosevrij was!).

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*