Lactosevrije satésaus

Lactosevrije satésaus

Op zoek naar lactosevrije satésaus? Er zijn genoeg soorten verkrijgbaar voor ons lactose-intoleranten. Zowel in kant-en-klare vorm, maar je kunt een lactosevrije satésaus ook heel makkelijk zelf maken.

Kant-en-klare lactosevrije satésaus

In de supermarkten heb je verschillende soorten satésaus die lactosevrij zijn, maar ik ga er even een aantal benoemen die ik zelf heb geprobeerd. Hiervan weet ik zeker dat je geen buikpijn gaat krijgen. En niet onbelangrijk; deze zijn ook echt lekker.

Lactosevrije satésaus Hela

Lactosevrije satésaus Remia

Zelf lactosevrije satésaus maken

Satésaus kun je heel simpel zelf maken van pindakaas. En heel veel soorten pindakaas zijn gewoon lactosevrij.

Lactosevrije satésaus zelf maken met Pindakaas

Aan deze saus hoef je zelfs geen (lactosevrije) melk aan toe te voegen. Ik maak het zelf namelijk aan met enkel water, ketjap en bruine suiker en dat werkt prima. Je kunt de volgende hoeveelheden als leidraad nemen:

  • 200 gram pindakaas
  • 12 gram bruine suiker
  • 50ml ketjap
  • 400ml water

Om hem wat pittiger te maken kun je er natuurlijk ook allerlei kruiden aan toevoegen. Of denk bijvoorbeeld aan een beetje sambal.

Deze ingrediënten voeg je in ieder geval samen in een (steel-) pannetje. Tijdens het roeren laat je het warm worden totdat het één smeuïg geheel is. Je hoeft het dus ook niet te laten koken.

1 Reactie

  1. Dag, zou u een keer dit overzicht kunnen / willen bijwerken. Hela en Suzi Wan lijken beiden niet meer beschikbaar.. (voor ons waren dat de lekkerste). Wellicht hebt u beter inzicht in de diverse beschikbare varianten. Je blijft zoeken op deze manier.. maar dat hoef ik u waarschijnlijk niet te vertellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*