Lactosevrije pizza’s bij Domino’s en New York Pizza

Lactosevrije pizza's bij Domino's en New York Pizza

Eindelijk zijn daar Lactosevrije pizza’s bij Domino’s en New York Pizza! Niet alleen zijn deze pizza’s lactosevrij, maar ook nog eens geheel veganistisch. Al doen de namen soms anders vermoeden.

Lactosevrije pizza’s bij Domino’s

In samenwerking met de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme) heeft Domino’s in het geniep, drie verschillende vegan pizza’s ontwikkeld. 100% Vegan, 100% lactosevrij & 100% puur, dat is wat Domino’s zegt over de pizza’s die sinds maandag 30 april 2018 verkrijgbaar zijn. De drie verschillende smaken zijn als volgt:

  • Vegan Margaritha

Tomatensaus, vegan kaas, oregano. De pizzaklassieker is natuurlijk ook Vegan!

  • Vegan BBQ

Tomatensaus, vegan kaas, champignons, gekarameliseerde ui, verse tomaat, Hickory BBQ swirl en lente-ui.

  • Spicy Vegan

Tomatensaus, spinazie, vegan kaas, rode ui, paprika mix, jalapeños, verse tomaat.

Lactosevrije pizza's bij Domino's en New York Pizza Domino's

Het standaard deeg wat voorheen werd gebruikt, bevatte wei-vlokken en is daarom opnieuw ontwikkeld. De verdere basis van de bovenstaande lactosevrije pizza bestaat uit een laag tomatensaus en een portie veganistische mozzarella.

Zelf je pizza samenstellen bij Domino’s

Omdat de bodems vanaf nu allemaal veganistisch zijn, kun je ook zelf je pizza samenstellen. De vegan mozzarella zal namelijk ook los als topping te kiezen zijn. Verder kun je als veganist (en met een lactose-intolerantie) ook kiezen uit de volgende toppings:

Ananas, lente-ui, champignons, gekarameliseerde ui en verse tomaten. Maar ook spaanse pepers, olijven, paprika mix, pesto, spinazie en rode uit. Maar ook uit kruiden en sauzen zoals knoflookkruiden, oregano en Hickory BBQ-saus.

Lactosevrije pizza’s bij New York Pizza

In samenwerking met ProVeg en De Vegetarische Slager heeft New York Pizza ook twee pizza’s ontwikkeld. Ook deze zijn geheel veganistisch en dus ook lactosevrij. De twee smaken zijn sinds 16 april 2018 te verkrijgen en heten als volgt:

  • Sea Shepherd Vegan Shoarma Pizza

De shoarma is heerlijk veganistisch. En verder zit er op deze pizza: tomatensaus, rode ui, romige vegan knoflook swirl en sublieme vegan kaas maken hem verantwoord en goddelijk af. Van elke pizza gaat één euro naar de stoere reddingsacties van Sea Shepherd.

Lactosevrije pizza's bij Domino's en New York Pizza

  • Sea Shepherd Vegan Veggie

De Sea Shepherd Vegan Veggie Pizza is een pizza met: sublieme vegan kaas, zoetsappige cherry tomaatjes, en frisse rucola. Als je al geen veganist bent, dan word je het nu! En we doneren ook nog een euro van elke verkochte pizza aan Sea Shepherd.

Laten we hopen dat nog vele andere pizza-ondernemingen deze trend zullen volgen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*