Lactosevrije koekjes

Lactosevrije koekjes van de maand Juli

Dit zijn de lactosevrije koekjes die ik zelf super lekker vind. Koekjes die ik zelf zonder buikpijn achteraf heb gegeten en die je daarom met een lactose-intolerantie kunt eten. Af en toe vul ik dit item aan met nieuwe aanwinsten, dus blijf dit item in de gaten houden!

Als eerste de lactosevrije Oranje-Koeken uit Friesland

Ze danken hun naam niet aan hun kleur, maar aan het feit dat er stukjes sinaasappel in zitten. Deze koeken zijn in meerdere supermarkten verkrijgbaar. Vooralsnog heb ik nog geen versie gezien met lactose of melk, maar controleer het zelf altijd!

Lactosevrije koekjes van de maand juli Oranjekoeken

Dan de bekende Bastogne koeken

Ik had absoluut niet verwacht dat deze geen lactose of melk zouden bevatten, maar het is echt zo! Let op: De huismerk-versie van deze kandijkoeken bevatten vaak wel sporen van melk.

Bastogne koeken zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lactosevrije koekjes van de maand juli Bastogne koeken

En ook de originele Oreo is lactosevrij

Hoe maken ze dan toch die crème he? Geen idee, maar de originele Oreo is lactosevrij, maar let op: kán melk bevatten. Ben je daarom heel gevoelig voor lactose? Dan moet ik je helaas teleurstellen en je adviseren deze niet te nemen. Let op: verschillende varianten van Oreo bevatten wél lactose.

Oreo koeken zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lactosevrije koekjes van de maand juli Oreo

En dan deze Spritsen

Ik had zeker verwacht dat hier boter in zou zitten, maar dat is niet zo! Deze versie is gemaakt van plantaardig vet (palm) en bevat daarom geen melk of boter. Wel worden deze koeken gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt verwerkt. Het kan daarom jammer genoeg sporen bevatten van melk. Ben je daarom heel gevoelig voor lactose, kun je deze het beste links laten liggen.

Lactosevrije koekjes van de maand juli Spritsen

De bekende Jodekoeken

Een grote platte zand-koek van de Echte Enkhuizer! Je zou verwachten dat er boter in zit, maar gelukkig niet! Ze maken gebruik van plantaardige oliën, waardoor deze jodekoek gewoon te eten is met een lactose-intolerantie. Er zijn ook nog twee andere varianten: Kaneel en Choco. De kaneel-versie bevat jammer genoeg weipoeder, maar de chocolade-variant kan enkel sporen van melk bevatten! Kan je daarom tegen een klein beetje lactose? Dan kun je ook voor de Choco-variant gaan van deze Jodekoeken.

Jodekoeken zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Jodekoeken Choco zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lactosevrije koekjes van de maand augustus Jodekoeken

Stroopkoekjes van Punselie

Misschien heb je ze wel eens gezien tijdens een vlucht in een vliegtuig, want deze stroopkoeken werden door KLM uitgedeeld. Het familiebedrijf Punselie heeft ze nu echter ook in zo’n beetje iedere supermarkt liggen! Geheel vrij van melk (en van soja), dus een ideaal koekje met een lactose-intolerantie.

Punselie stroopkoeken zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lactosevrije koekjes van de maand augustus Punselie stroopkoekjes

Galetten (verkrijgbaar in verschillende supermarkten)

Ik noem ze eigenlijk liever (harde) wafels, want dit zijn ongeveer de enige soort wafels die niet met melk worden bereid. Dit zijn de koekjes die je bijvoorbeeld wel eens bij een ijscoupe krijgt, maar ze zijn los ook gewoon heel erg lekker. Geheel vrij van melk; zelfs geen sporen van.

Galetten koeken zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lactosevrije koekjes van de maand augustus Galetten Wafels

En als laatste Speculoos van Lotus

Veel mensen denken dat Speculoos een verbastering is van speculaas, maar speculaas is toch iets geheel anders. In Speculoos zitten niet de bekende speculaaskruiden en dus smaken ze anders. Alsnog is dit een heerlijk melk- en lactosevrij koekje voor bij de thee of koffie.

Speculoos koeken zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Lactosevrije koekjes van de maand augustus Speculoos

Heb jij nog tips qua lactosevrije koekjes die ik moet proberen? Dan hoor ik dat heeeeeel graag. Laat het hieronder in een reactie weten!

1 Reactie

  1. Wat fijn zo’n lijst, bedankt! Je hebt bij de Lidl kinderkoekjes, ze zijn rond met een witte glazuurlaag en gekleurde spikkels erop. Erg lekker! En geen koek, maar boerencake is meestal ook lactosevrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*