Lactosevrije donuts in Berlijn

Als je op zoek bent naar lactosevrije donuts in Berlijn moet je zeker weten naar naar Brammibal’s Donuts. Hier serveren ze namelijk álles vegan. Dit betekent dat je alle donuts en andere lekkernijen kunt eten met een lactose-intolerantie. Zelfs de koffies met melk, zoals een cappuccino wordt geheel vegan gemaakt, door haverdrink te gebruiken.

Brammibal’s Donuts

Maybachufer 8, 12047 Berlin, Duitsland (Google Maps)

Lactosevrije donuts in Berlijn Brammibal's Donuts

Brammibal’s Donuts ligt aan een redelijk drukke en doorgaande weg, maar wel een weg waar je gratis kunt parkeren. Zeker als je een van de zijstraatjes pakt. Het ligt redelijk dichtbij de Mitte en er stopt eventueel zelfs een tram voor de deur, dus het is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Lactosevrije donuts in Berlijn Brammibals Donuts

Lactosevrije donuts in Berlijn

Als je het winkeltje in Berlijn binnenloopt zie je de lactosevrije donuts al meteen liggen in een vitrine. Op de website van Brammibal’s Donuts lees ik wel eens dat ze uitverkocht kunnen zijn. Wil je daarom zeker weten dat ze een (specifieke) donut hebben? Dan kun je hem online alvast reserveren. Of je kunt gewoon net zoals ik een beetje op tijd gaan 😉 Om 12:00 uur hadden ze er in ieder geval nog genoeg!

Lactosevrije donuts in Berlijn smaken

Ze hebben ontzettend veel smaken lactosevrije donuts, zoals Chocolate Cream, Cherry Banana, Salted Caramel Hazelnut, Nougat, Cinnamon Sugar en meer.

Zelf ben ik voor de Hibiscus Sprinkles en Salted Caramel Hazelnut gegaan en mijn vriend voor de Cherry Banana en de Chocolate Cream. Ze zijn groot, ze smaken heerlijk en ze zijn een beetje vettig zoals een donut ook hoort te zijn. Super lekker! Zeer aan te raden!

En ze zijn helemaal niet duur. Per stuk betaal je 2,50 euro. Als je er vier neemt betaal je er in totaal 9 euro voor en wanneer je er direct twaalf neemt, betaal je zelfs maar 24 euro. Dat is dus maar 2 euro per stuk.

Lactosevrije donuts in Berlijn koffie

Naast donuts hebben ze ook koffie, waarbij ze samenwerken met hun buren om zo de beste koffie te kunnen serveren. Op de website geven ze al aan dat hun koffie wat duurder is dan de reguliere koffie in Berlijn. Maar dat valt best mee: Je betaalt namelijk 3 euro voor een goede (grote) kop koffie. De reden die ze opgeven is:

Onze koffie is ethisch afkomstig uit de Collaborative Coffee Source en is gebrand door onze buren Populus Coffee. Voor ons is het belangrijk dat de boeren die de koffiebonen verbouwen en oogsten een eerlijke vergoeding krijgen voor al hun harde werk. Daarnaast gebruiken we alleen plantaardige melksoorten die goed smaken met onze koffie. Deze zijn tussen de 1,5 en 2 keer duurder dan normale melk.

Ben je een keer in Berlijn en heb je trek in wat lekkers? Ga dan zeker weten langs Brammibal’s Donuts en neem een paar lactosevrije donuts in combinatie met een goede koffie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*