Lactosevrij ijs

Lactosevrij ijs

Over lactosevrij ijs kan ik een heleboel vertellen, want er bestaat zoveel lactosevrij (en vegan) ijs. Ik zal echter proberen het een beetje beknopt en overzichtelijk te houden!

En aangezien ik van lijstjes hou, werken we dus gewoon met lijstjes!

Lactosevrij waterijs

Ja, echt waar. Best veel waterijsjes bevatten melk! Voor de zekerheid heb ik daarom een lijstje voor je gemaakt van waterijsjes die je met een gerust hart kunt eten:

Lactosevrij roomijs

Deze categorie lactosevrij ijs is wat moeilijker. De naam roomijs zegt het al; er zit room in. Nu is het aardig wat ijs-producenten gelukt om toch plantaardig ijs te maken wat op roomijs lijkt. Dus voila, hierbij een lijstje!

Lactosevrije Magnum ijs

Na Ben & Jerry’s en na Ola met zijn Cornetto kon Magnum natuurlijk niet uitblijven. Ook zij hebben vegan (en dus melkvrij!) ijs op de markt gebracht.

Lactosevrije Magnums

Lactosevrije Cornetto ijs

Jaaaa, dit is toch wel echt mijn favoriet! De lactosevrije cornetto. Hij smaakt naar mijn mening precies hetzelfde als de ‘normale’ cornetto. Een klein nadeel: Hij is wat duurder helaas.

Lactosevrije Cornetto van Ola

Lactosevrije Ben & Jerry’s

Ja, ook Ben & Jerry’s heeft aardig wat smaken melkvrij weten te krijgen. Ze zijn lekker, ze zijn duur. Maar ze zijn hun prijs meer dan waard (en trouwens; ze zijn erg vaak in de aanbieding!)

Lactosevrij ijs van Ben & Jerry's


? = Kan (sporen van) melk en lactose bevatten

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*