Lactosevrij ijs bij Clevers

Lactosevrij ijs eten bij Clevers

Je kunt echt heerlijk lactosevrij ijs bij Clevers in Limburg. Van melkvrije hoorntjes, tot heel veel verschillende soorten ijs, waar geen melk in zit. Clevers heeft verschillende vestigingen, maar bij deze een stukje over de ijssalon in Grubbenvorst en Plasmolen.

IJssalon Clevers Grubbenvorst

Lottumseweg 1, 5971 BT Grubbenvorst (Google Maps)

Bij binnenkomst viel mij al gelijk op dat bij behoorlijk wat smaken het woordje “melkvrij” stond aangegeven. Heel veel meer smaken dan ik had verwacht. Aardbeien, bosbessen, citroen, kiwi en nog veel meer. De echt romige smaken zoals vanille, chocolade, cookies helaas niet, maar dat is waarschijnlijk ook gewoon heel erg lastig om melkvrij te maken.

Lactosevrij ijs bij Clevers Grubbenvorst

Toen ik bij de medewerker vroeg of de hoorntjes ook melkvrij waren, ging hij meteen achter een speciaal verpakt hoorntje voor mij pakken. Dit hoorntje is zowel gluten- als melkvrij is. Daarna vroeg hij ook nog vriendelijk of ik wilde dat hij achter het ijs zou pakken (wat dus niet ‘besmet’ is). Voor mij hoefde dat niet, aangezien ik wel tegen een heel klein beetje lactose kan. Maar fijn als je weet dat dit mogelijk is!

De medewerker pakte voor mij wel netjes een schone lepel en zou het extra voorzichtig doen allemaal. Voor mij daarom een lactosevrij bolletje meloen en een lactosevrij bolletje framboos. De meloen smaakte trouwens wel heel romig! En de framboos gewoon heerlijk zoet.

IJssalon Clevers is echt een aanrader voor een ijsje! Geen extra kosten, veel keuze en medewerkers met kennis van zaken. En nog belangrijker; Geen buikpijn.

IJssalon Clevers Plasmolen

Muldershofweg 7, 6586 AG Plasmolen (Google Maps)

Aangezien ik zulke goede ervaringen had bij Clevers in Grubbenvorst, ben ik ook maar eens naar die in Plasmolen gegaan. Ook hier hadden ze genoeg (vooral fruitige) smaken om uit te kiezen.

Nadat ik vroeg naar het speciale hoorntje, bleef de medewerkster aardig lang weg. Toen ze terugkwam gaf ze aan wel een glutenvrij hoorntje te hadden. Ze wist alleen niet zeker of hij ook melkvrij was. Het hoorntje zag er precies zo uit als die in Grubbenvorst. Dus ik ben er voor gegaan!

Lactosevrij ijs bij Clevers Plasmolen

Dit keer ben ik voor mango en aardbeien gegaan. De medewerkster pakte een nieuwe lepel en schepte in de ijsbak eerst drie laagjes eraf, om het vierde laagje op mijn hoorntje te plaatsen. Ook hier gaan ze weer heel netjes met je om! Heel fijn!

Kom je een keer een vestiging van Clevers tegen? Ga dan lekker lactosevrij ijs eten bij Clevers en laat hieronder in een reactie weten wat jij er van vond!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*