Lactosevrij gourmetten met Kerstmis

Lactosevrij gourmetten met Kerstmis

Lactosevrij gourmetten met Kerstmis is wel een beetje een traditie natuurlijk. Dan is het handig om te weten welke lekkernijen je allemaal mag hebben met een lactose-intolerantie! Ik zet daarom graag alles voor je op een rijtje. Zo hoef je het alleen maar in je winkelwagentje te doen en af te rekenen.

Tip: Dit kan dus ook gewoon lekker makkelijk online bij Albert Heijn!

Lactosevrij gourmetten – Vlees

Wat is nou gourmetten zonder vlees? Dat kan dus ook heel makkelijk lactosevrij. Van lactosevrije biefstukjes tot rollades. Gewoon bakken in olie of plantaardige margarine en je krijgt er zeker weten geen buikpijn van.

Lactosevrij gourmetten – Gevogelte

Ook aan de liefhebbers van kip en eend is gedacht. Ook hier heb je genoeg lactosevrije keuze qua gourmet-gerechtjes.

Lactosevrij gourmetten met Kerstmis

Lactosevrij gourmetten – Vis

Geen liefhebber van vlees of gevogelte? Dan is er uiteraard ook genoeg lactoserije vis voor tijdens het gourmetten. Ook om van te smullen.

Lactosevrij gourmetten – Vegetarisch

Liever geen vlees, vis of gevogelte? Dan kun je natuurlijk zelf dingen op tafel zetten zoals paprika, courgette, champignons en meer. Maar er is ook genoeg keuze op het gebied van lactosevrije vegetarische gourmet-gerechtjes.

Lactosevrij gourmetten – Schotels

Koop je liever geen losse gerechtjes, maar wil je meteen voor een gourmet schotel gaan? Er zijn wederom genoeg lactosevrije gourmet schotels verkrijgbaar! Zowel met vlees, vis of zelfs helemaal vegetarisch.

Lactosevrije kerstbroodjes

Naast vlees, vis, gevogelte en meer hoort er bij het gourmetten natuurlijk ook een broodje.

Zelf lactosevrije kruidenboter maken

Bij de broodjes hierboven hoort natuurlijk ook kruidenboter. Dat is een lastige om in de winkel kant-en-klaar te kopen, maar kun je uiteraard wel heel gemakkelijk zelf maken, met de volgende twee ingrediënten:

Lactosevrij gourmetten – Overig

Om het lactosevrij gourmetten helemaal af te maken heb je natuurlijk vloeibare boter of olie nodig voor in het pannetje. Maar ook een uitje, paprika of champignon mag niet ontbreken, dus vergeet ook die niet!

? = Kan (sporen van) melk en lactose bevatten

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*