Lactosevrij gebak en taart bij de Jumbo

Lactosevrij gebak en taart bij de Jumbo

Helaas is lactosevrij gebak en taart bij de Jumbo een dingetje. Voorheen hadden ze iets meer keuze, maar om de een of andere reden is het assortiment heel wat beperkter geworden voor ons lactose-intoleranten.

Daar waar je eerst bijvoorbeeld kon kiezen uit slagroom-punten en appeltaart-punten, hebben we nu eigenlijk geen keuze meer. Maar.. hetgeen wat ze op dit moment wel hebben, is wel echt heel erg lekker. En dus zeker een aanrader!

Vegan Kersen-kruimeltaart van de Jumbo

Dit gebak is namelijk op dit moment de enige keuze die je hebt bij de Jumbo, wanneer je lactosevrij gebak zoekt.

Lactosevrij gebak en taart bij de Jumbo

Goed om te weten is dat je deze niet zomaar in de winkel kunt halen. Zelf heb ik hem namelijk nog bij geen enkel filiaal van de Jumbo zien liggen. En ook online staat hij alleen vermeld bij het ‘online’ assortiment, wat vooraf besteld moet worden.

Het is daarom raadzaam de Vegan Kersen-kruimeltaart te bestellen, zodat je het taartje (of eigenlijk is het meer een vlaai-tje) de volgende dag na 17:30 uur kunt ophalen bij de gekozen Jumbo supermarkt.

Niet te proeven dat ie lactosevrij is!

Dat het gebak vegan, plantaardig is en dus ook lactosevrij, is niet per se te proeven. Ik heb zelf ongeveer mijn hele leven in Limburg gewoond, dus ik mag denk ik wel zeggen dat ik weet hoe een vlaai hoort te smaken. En hij smaakt echt lekker!

Ingrediënten lactosevrij gebak en taart bij de Jumbo

De kruimel is lekker krokant, de bodem is echt een typische vlaaien-bodem. Dan zit er nog een klein laagje ‘pudding’ in het gebak en dan heb je nog een laagje kersen, wat voor het zoetzure in het gebak zorgt. Heerlijk!

Lactosevrije slagroom van de Albert Heijn

Om dit vlaaitje nog even helemaal af te maken, vind ik dat er een dot slagroom op hoort.

Ikzelf gebruik daarvoor mijn favoriete plantaardige slagroom van de Albert Heijn (? die je hier kunt kopen). Dat is toch wel de kers op de taart ?.

Lactosevrij gebak en taart bij de Jumbo

Een ander voordeel van deze slagroom, is dat hij lekker lang houdbaar is en in een spuitbus zit. Je hoeft dus niks klaar te maken; enkel de dop eraf en erop spuiten maar.

2 Reacties

    • Hallo Shirley, er staat “Kan sporen bevatten van EI, SOJA, NOTEN en MELK”.
      De kruimeltaart wordt namelijk gemaakt in dezelfde ruimte als andere taarten, dus er is altijd kans op kruisbesmetting, al is die kans gelukkig wel heel erg klein. Bij een lactose intolerantie is het daarom veilig om te eten, bij een melk allergie is het wellicht beter om voor een alternatief te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*