Lactosevrij eten op Lanzarote

Lactosevrij eten op Lanzarote

Lactosevrij eten op Lanzarote lijkt op het eerste gezicht misschien iets lastiger dan in bijvoorbeeld Barcelona. Maar dat valt echt heel erg mee!

En ja, helaas, je vindt bijna nergens aangegeven op de menukaarten of er ergens melk in zit, maar geloof mij; de mensen op Lanzarote zijn zó behulpzaam! Dat komt oprecht helemaal goed. Geen zorgen!

Wil je echter zeker weten dat je lactosevrij kunt eten? En zonder buikpijn kunt genieten? Lees dan mijn tips hieronder voor een aantal restaurants op Lanzarote, waar je lactosevrij kunt eten.

Neem daarnaast voor de zekerheid een Spaans allergenenkaartje mee en leer de woorden “Sin Lactosa” uit je hoofd.

Hotel Beatriz Costa & Spa

Calle la Atalaya, 3, 35508 Costa Teguise, Las Palmas, Spain (Google Maps)

Ik deel heel graag ons hotel waar we verbleven, aangezien ze daar zo ontzettend behulpzaam waren. Daarnaast kun je hier ook als buitenstaander gewoon komen eten, dus reken ik het onder een restaurant waar je zeker eens naartoe moet gaan.

Lactosevrij ontbijt op Lanzarote

Allereerst het ontbijt. Dat bestond uit een zeer uitgebreid buffet, waar ook vers dingen werden bereid. Denk bijvoorbeeld aan een gebakken ei of een pannenkoek.

Aangezien er behoorlijk wat personeel rondliep, sprak ik de eerste man aan die ik tegenkwam en liet hem mijn Spaanse allergenenkaartje lezen. Hij ging direct de chef erbij halen! Daar heb ik dus ook een rondje mee gedaan, waarbij hij bij elk product si of no of a little aangaf. Daarnaast was er ook serieus een koeling, speciaal met melk en yoghurt zonder lactose. Super geregeld dus en ik heb elke ochtend zonder buikpijn kunnen ontbijten.

Lactosevrij eten op Lanzarote Hotel Beatriz Costa Spa

Lactosevrij buffet op Lanzarote

Omdat het ontbijt zo goed beviel in ons hotel, hebben we ook besloten om hier een avond gebruik te maken van het eten in buffetvorm. Ook toen werd wederom een (andere) chef erbij gehaald en heb ik samen met hem een rondje gedaan.

Ook hier had ik weer behoorlijk veel keuze en heb ik onder andere spaghetti bolognese, vlees (veel vlees!), frietjes, salades en veel groenten kunnen eten. Lactosevrije toetjes zijn altijd lastig, maar er was ook genoeg (vers) fruit om uit te kiezen. Goed om te weten is dat ook het drinken in de prijs (+-24 euro) was begrepen (waaronder ook een aantal alcoholische dranken).

Highlander Bar

Calle el Crucero, 1, 35508 Costa Teguise, Las Palmas, Spain (Google Maps)

Uiteindelijk had ik via Tripadvisor een leuk restaurant gevonden, maar eenmaal daar aangekomen bleek deze eigenlijk alleen open te zijn bij genoeg aanmeldingen. Hij was dus dicht.

Toen zijn we maar wat rond gaan lopen en kwamen we uiteindelijk bij dit Britse eetcafé uit, met een ontzettend lieve vrouw als bediening.

Nadat ik in het Engels had uitgelegd wat ik niet mocht, is ze gelijk met de chef gaan overleggen en alles na gaan vragen. Uiteindelijk mocht ik eigenlijk alles wat ik al had uitgekozen; spare-ribs, uienringen met bier-beslag en frietjes met een salade erbij.

Lactosevrij eten op Lanzarote Highlander Bar

Cantina Teguise

Calle León y Castillo, 8, 35530 Teguise, Las Palmas, Spain (Google Maps)

Sanne, de vriendin waarmee ik op vakantie was, kwam met dit restaurant aanzetten, want.. ze hebben er vegan gerechten! En vegan is natuurlijk altijd goed!

Glutenvrij, vegan! Ze hadden het allemaal!

Omdat het er redelijk donker was, heb ik helaas geen foto’s. Maar ik kan je verzekeren dat het lekker was! Ik koos lekker helemaal niet voor vegan, maar voor een hamburger met rode biet en guacamole. Het broodje was helaas niet lactosevrij. Ook de glutenvrije variant bevatte een beetje melk, waardoor ze deze liever achterwege lieten.

Geen probleem! Beter het zekere voor het onzekere! Ook de hamburger zonder het broodje was helemaal dikke prima.

Het restaurant is verder knus en gezellig. En ze serveren er Duitse Fritz-Kola. Daar moest ik stiekem wel even om lachen; maar het eiland Lanzarote is natuurlijk wel een beetje Brits en Duits georiënteerd.

In totaal waren we met zijn tweetjes 33 euro kwijt voor twee hoofdgerechten en twee drankjes.

Asia Garden

Av. de las Playas, 33, 35510 Tías, Las Palmas, Spain (Google Maps)

Op Lanzarote heb je ook ontzettend veel Chinese restaurants. En toevallig hebben ze daar ook veelal sushi! Nu ben ik meestal niet zo’n fan van sushi van een Chinees restaurant, want meestal is het dat net niet.

Maar. We hadden trek in sushi en we waren toevallig in Puerto del Carmen, waar er weer genoeg zaten. We hebben daarom een restaurant gekozen waar ze vele soorten sushi hadden en waar je kon afhalen. En dus kwamen we uit bij Asia Garden, wat er netjes en schoon uit zag.

Ook in dit restaurant hingen weer borden met uitleg over allergenen. Ik durf daarom met zekerheid te zeggen dat je er met een gerust hart kunt gaan zitten en eten. Ze waren er daarnaast sowieso erg vriendelijk en behulpzaam!

We hadden uiteraard veel te veel en de prijs van 42 euro in totaal viel heel erg mee. Sushi op Lanzarote is wat dat betreft redelijk vergelijkbaar qua prijs met Nederland.

Lactosevrij eten op Lanzarote Asia Garden

Zoals je leest kun je op Lanzarote erg gevarieerd lactosevrij eten. Zoals wel vaker in Spanje, Portugal en meer is het land ook heel erg glutenvrij georiënteerd en staat dit wat meer aangegeven. Maar als je navraagt doet is ook gewoon heel erg veel mogelijk en kennis aanwezig wat betreft lactosevrij eten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*