Lactosevrij eten in Malden

Lactosevrij eten in Malden

Lactosevrij eten in Malden heb ik samen met mijn ouders gedaan. Zij hadden weer heel lief op mijn kat gepast tijdens onze vakantie en dus mochten zij bepalen waar ik hen trakteerde op een etentje. Dat werd de Red Bar in Malden.

Red Bar Malden

Rijksweg 116, 6581 ES Malden (Google Maps)

Bij het telefonisch reserveren gaf ik aan dat ik zelf graag lactosevrij wilde eten. Daar werd meteen heel spontaan op gereageerd met een “Dat is geen probleem!”. Red Bar Malden heeft een kleine kaart, waarbij je voor een 3-gangen menu kunt gaan voor maar 21,50 euro.

Eenmaal daar heb ik samen met onze gastheer bekeken wat wel en wat niet kan, maar ze konden eigenlijk alles wel aanpassen. Als voorgerecht nam ik daarom de (gesneden) zalm, met daarnaast een salade met, volgens mij, balsamicoazijn.

Lactosevrij eten in Malden Red Bar Voorgerecht

Als hoofdgerecht nam ik de varkens rib die werd klaargemaakt op het welbekende groene ei ;-). Bij het serveren hadden ze bij mij de frietjes achterwege gelaten. In eerste instantie dacht ik misschien dat ik ze niet zou mogen, maar dit bleek gewoon een foutje te zijn die snel werd recht gezet! De varkens rib was heerlijk mals en de (nageleverde) frietjes met mayonaise waren ook lekker. De dressing op de salade ontbrak dit keer, en heb het daarom niet helemaal opgegeten, want zo was de salade een beetje saai.

Lactosevrij eten in Malden Red Bar Hoofdgerecht

Lactosevrij toetje

De toetjes van het driegangen menu zijn niet lactosevrij, maar ik kreeg gewoon keuze! Ik kon kiezen uit een sorbet, of voor een Zabaglione die ze speciaal voor me zouden maken! Aangezien ik al zo vaak sorbet als toetje of als ‘alternatief’ voor ijs heb gehad, ging ik voor het Italiaanse dessert.

Lactosevrij eten in Malden Red Bar Nagerecht

Mierzoet! En de alcohol proefde je ook goed. Maar wat lekker voor de verandering! Dit kon ik erg waarderen als lactose-intolerante. Een aanrader dus! Ik weet niet of en hoe vaak ze de kaart daar veranderen, maar ik wil zeker een keertje terug komen. Al is het maar vanwege de vriendelijke service.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*