Lactosevrij eten in Berlijn

Lactosevrij eten in Berlijn

Lactosvrij eten in Berlijn is echt kein Problem! Er zijn genoeg restaurants en eetcafé’s waar rekening wordt gehouden met jouw allergenen of intoleranties. Lees in ieder geval snel verder om achter mijn tips te komen!

Heb je moeite met de Duitse taal?
Vergeet dan niet om het allergenenkaartje in het Duits mee te nemen!

Best Worscht in Town Currywurst Berlin

Mall of Berlin 2.OG Food court, Leipziger Pl. 12, 10117 Berlin, Duitsland (Google Maps)

Lactosevrij eten in Berlijn Best Worscht

Als je in Duitsland bent, ontkom je natuurlijk niet aan de curryworst. Nu ben ik veel tentjes afgegaan, maar er was vrijwel geen curryworst te verkrijgen zonder melk. Totdat ik bij Best Worscht in de “Mall of Berlin” kwam. Deze hadden namelijk een vegan curryworst op de kaart. En vegan betekent natuurlijk meteen: Geen melk!

Lactosevrij eten in Berlijn Best Worscht curryworst

Dus, gelijk besteld (links op de foto)! Ik weet wel een beetje hoe de echte curryworst smaakt, van toen ik nog geen weet had van mijn lactose intolerantie. En ja, de vegan curryworst smaakt niet helemaal hetzelfde. Hij is wat minder sappig (en wat minder vlezig). Maar dankzij de currysaus krijg je toch het idee van een echte curryworst en hij smaakte zeker! Ook het brood en de friet met mayonaise dat erbij werd geserveerd, is melkvrij.

Anhalt (Deutsches Technikmuseum Berlin)

Trebbiner Str. 9, 10963 Berlin, Duitsland (Google Maps)

Naast de curryworst is natuurlijk ook de schnitzel een gerecht dat je gehad moet hebben als je in Duitsland bent geweest. Omdat we tevens naar het Deutsches Technikmuseum in Berlijn gingen, hebben we ervoor gekozen om daar wat te eten. Laat het museum nou ook een klein restaurant hebben, met schnitzels!

Lactosevrij eten in Berlijn Anhalt-schnitzel

Ik kreeg er ook meteen iets anders typisch Duits bij: Kartoffelsalat (aardappelsalade)! Simpel gerecht, voor een kleine prijs, bij een klein eetcafé. Helemaal niks mis mee, gewoon lekker! En uiteraard weer lactosevrij.

Schiller Burger

Berliner Allee 95, 13088 Berlin, Duitsland (Google Maps)

Na wat op Google te hebben gezocht, kwam ik dit tentje tegen. Ze hadden er vegan burgers waar ik wel benieuwd naar was.

Lactosevrij eten in Berlijn Schiller Burger

Zoals je op de foto hierboven kunt zien staan er allerlei letters met cijfers achter elk gerecht. Hier staat dus heel duidelijk bij wat er precies in welk gerecht zit. In de ‘normale’ hamburgers zit vrijwel allemaal melk, dus je bent met een lactose intolerantie wel aangewezen op de vegan burgers. Maar dat is niet erg! Ik bestelde zelf de Anmut & Würde burger.

Lactosevrij eten in Berlijn Schiller Burger hamburger

En lekker dat ie was! Als ik ooit nog eens in Berlijn ben ga ik deze burger zekerweten nog een keer halen. De zoete aardappel-burger was zo lekker op smaak gebracht en zo lekker krokant. Het smaakte gewoon bijna naar vlees. En ook de vegan kaas was echt een heerlijke toevoeging. Dit is echt een aanrader!

RosaCaleta

Muskauer Str. 9, 10997 Berlin, Duitsland (Google Maps)

RosaCaleta serveert Jamaicaanse gerechten. Ze hebben een redelijk kleine kaart en een dagmenu die er elke keer weer anders uit ziet. De bediening is supervriendelijk en niet geheel onbelangrijk: Ze weten álles te vertellen over het eten. Dus ook waar melk en waar geen melk in zit. Op het reguliere menu kun je de allergenenlijst ook online vinden.

Ze zijn bij RosaCaleta blijkbaar niet altijd even snel (de ene tafel kregen de drankjes/het eten wat sneller dan het andere tafeltje), maar dat maken ze goed met drankjes. Omdat wij ook iets langer moesten wachten, kregen wij ook drankjes toegewezen. Onze tafel stond er op een gegeven moment zelfs aardig vol van.

Lactosevrij eten in Berlijn RosaCaleta

Naast een lekkere In The Pink cocktail, bestelde ik als hoofdgerecht de Fiery Guava-Jerk Chicken. De dame van de bediening vroeg of ik het zeker wist, want het is blijkbaar het pittigste gerecht wat ze hebben. Normaal hou ik daar niet zo van, maar ik ben ook heel erg van het uitproberen. Dus yes, we gaan ervoor.

Lactosevrij eten in Berlijn RosaCaleta Jamaicaans

Het was heerlijk! En ja, het was ook best pittig! Maar ik vond het bij dit gerecht juist heel erg passend. Het was niet zo pittig dat ik er niets meer van proefde; het was gewoon precies goed. Niet onbelangrijk: Het is ook betaalbaar. We waren samen niet meer dan 50 euro kwijt, inclusief de cocktails.

ZEN Restaurant

Uhlandstraße 170A, 10719 Berlin, Duitsland (Google Maps)

Waar wij ook zijn, sushi gaat er altijd in. Dus zochten we ook in Berlijn een sushi restaurant op. Na TripAdvisor wat geraadpleegd te hebben, kwam ik uit op ZEN, wat meer aan de westkant van Berlijn ligt. Het was prachtig weer, dus besloten we buiten te zitten. Het restaurant zit aan een drukke straat, maar heeft zijn eigen binnenplaats, waar het heerlijk (rustig) vertoeven is.

Op de kaart staan netjes de allergenen aangegeven, behalve bij de drankjes. Tenminste; ik zag dat er cocktails waren met “Sahne” (slagroom), maar daar stond geen melk bij aangegeven. Ik ben bij de cocktails daarom voor veilig gegaan.

Als voorgerecht nam ik de Summer Springrolls met kip! We lieten het tegelijkertijd met de sushi zelf serveren, want koud worden kan het toch niet!

Lactosevrij eten in Berlijn ZEN Restaurant

Ik had eigenlijk kleine rolletjes verwacht zoals ik ze in onder andere Nederland ken, maar dat was dus niet zo. Ze waren huge! En lekker! Het bord wat je op de foto ziet, is gewoon een volwaardig groot bord. Zodoende kun je zien hoe groot ze zijn!

Dan hebben mijn lief en ik samen een heleboel sushi besteld. Er was één soort sushi die ik niet mocht, aangezien daar melk in zat. Gemakkelijk te herkennen aan het toefje mayonaise wat erop zat, dus die kon ik gemakkelijk overslaan.

Lactosevrij eten in Berlijn ZEN Restaurant sushi

Super lekker! Een paar sushi zagen er ietwat rommelig uit, maar dat deed absoluut geen afbreuk aan de smaak. Ik ben verder niet van de gember, maar mijn lief gaf aan dat ook deze super lekker was en flinterdun gesneden. Alles wordt trouwens vers gemaakt en de vis zie je alvast klaarliggen zodra je bij het restaurant binnenkomt. Alles is opgegaan, dus dat is een heel goed teken!

McDonalds

Op meerdere plekken in Berlin, Duitsland

Voor even een snelle hap is de McDonalds in Duitsland natuurlijk ook ideaal. Bij elke McDonalds hangt wel een allergenen-lijst of is er een folder beschikbaar. Hierop of hierin kun je zien waar melk in zit en wat je met een lactose intolerantie beter over kunt slaan. Ik bestelde dus ook het een en ander als snelle hap op onze laatste dag, vlak voordat we weer huiswaarts gingen.

Lactosevrij eten in Berlijn McDonalds

Ja! Je ziet het goed! Appelgebak! En daarnaast ook de McRib die niet meer in Nederland verkrijgbaar is. En dat allemaal zonder melk. Daar kan de McDonalds in Nederland nog een beetje van leren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*