Lactosevrij eten bij McDonalds

Lactosevrij eten bij McDonalds is mogelijk! Gelukkig is er namelijk allergenen-informatie bekend bij de grote fastfood-ketens, waaronder ook McDonalds. Op de website kun je per product bekijken waar melk (en dus lactose) in zit, maar gelukkig kun je bij de stenen McDonalds een allergenen-folder vinden, waarbij je in een duidelijk overzicht snel kunt zien welke producten je mag hebben met een lactose-intolerantie. Deze folder kun  je meestal in een display tegen een muur vinden, vlak bij de balie en kassa’s.

Allergenen-folder van McDonalds

Kan je de allergenen-folder niet vinden?
Vraag er dan naar bij een van de medewerkers, of download de McDonalds allergenen-folder hier.

Lactosevrij eten bij McDonalds Allergenenkaart

Zoals je ziet staan er aardig wat plusjes (bevat melk) en aardig wat uitroeptekens (kan sporen van melk bevatten) in de folder van de McDonalds. Toch is er nog redelijk veel keuze. Lactosevrij eten bij McDonalds is daarom niet onmogelijk. Wat je in ieder geval veilig kunt eten zijn een van de salades, de veggie-burger, frietjes (met mayonaise) en vele frisdranken, koffie en thee.

Mijn eigen ervaring is dat ik ook met een gerust hart een hamburger en kipnuggets durf te bestellen.
Mijn favoriete Big Mac moet ik helaas links laten liggen; na navraag bij McDonalds blijkt jammer genoeg alleen de saus melk te bevatten, maar dat is nou net wat ik zo lekker vind aan de Bic Mag. Datzelfde geldt helaas ook voor de bekende McDonalds frietsaus. Deze moet je spijtig genoeg ook links laten liggen met een lactose-intolerantie.

Welk product eet jij het liefste bij McDonalds? Laat het hieronder in een reactie weten!

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*