Lactosevrij avondeten in Barcelona

Lactosevrij eten in Barcelona Avondeten

Lactosevrij avondeten in Barcelona kan makkelijk. Je hebt er namelijk heel veel restaurants en eetcafés waar je lactosevrij kunt eten. In veel gevallen hoef je er zelfs niet eens om te vragen, maar staat op het menu duidelijk aangegeven waar wel en waar geen lactose in zit. Moet je er wel om vragen en kom je er in het Engels of Spaans niet uit? Download dan gerust de lactosevrije allergenenkaart in het Spaans.

Ik ga in ieder geval 3 adressen van restaurants in Barcelona uitlichten waar ik zelf ben geweest en waar je voor 100% zeker lactosevrij kunt eten, zonder enige zorgen!

Rosa Negra

Via Laietana, 46, 08003 Barcelona, Spanje (Google Maps)

Lactosevrij avondeten in Barcelona Rosa Negra

Na Tripadvisor geraadpleegd te hebben (waar je helaas geen lactosevrij aan kunt geven), kwam Rosa Negra, nog geen 100 meter van ons hotel af, erg goed uit de bus. Meer dan 1200 reviews met als eindscore 4 sterren (van de 5 sterren). Reserveren kan alleen vanaf 8 personen en kan sowieso niet op vrijdag en zaterdag.

Bij binnenkomst was ik niet de enige die Tripadvisor had geraadpleegd. Het was namelijk voller dan vol, voornamelijk met toeristen. De vriendelijke bediening gaf aan dat er waarschijnlijk over 30 minuten wel een tafel vrij zou komen, dus namen we plaats aan de nog vrije plekken aan de bar en namen we alvast een lactosevrije cocktail.

Geen toetjes helaas

Na 25 minuten was er een tafeltje voor ons vrij en kregen we de menukaart in onze handen. In eerste instantie zag ik jammer genoeg niet gelijk de allergenen-informatie, maar alleen welk gerecht pittig was, totdat ik bij de laatste pagina kwam. Daar stond precies aangegeven in welk gerecht lactose zit. Bij Starters heb je helaas niet veel keus, maar je hébt in ieder geval een gerecht wat je mag eten. De toetjes zijn helaas niet geschikt voor iemand met een lactose-intolerantie (maar ik heb uiteraard wel een tip voor je waar je in Barcelona lactosevrij ijs kunt eten).

Tip: Starters (Entrantes) is niet echt een voorgerecht zoals wij dat kennen. Qua portie is een Starter namelijk bijna groter dan een hoofdgerecht. Een Starter is daarom eigenlijk bedoeld om te delen met je tafelgenoot of tafelgenoten.

Lactosevrij avondeten in Barcelona Rosa Negra Menukaart

Het enige gerecht wat we bij Rosa Negra kunnen eten met een lactose-intolerantie bij Starters is toevallig wel een van mijn favoriete gerechten, namelijk: Nacho’s met quacemole. En die quacemole… Heerlijk! Je proeft de romige avocado’s, een limoentje en lekkere verse tomaten. Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor vier verschillende soorten taco’s. Eentje met pulled pork, eentje met kip en quacemole, eentje met grilled beef en eentje met stoofvlees. Heerlijk!

Lactosevrij avondeten in Barcelona Rosa Negra Voorgerecht

Uiteindelijk waren we in totaal 50 euro uit kwijt voor twee starters, twee hoofdgerechten en vier cocktails. Dat is uiteraard geen geld en daarom is Rosa Negra zeker voor herhaling vatbaar!


Viana

Carrer del Vidre, 7, 08002 Barcelona, Spanje (Google Maps)

Lactosevrij avondeten in Barcelona Viana

Over dit restaurant had ik nou heel graag een heel uitgebreid verhaal willen vertellen, maar bij aankomst was het voller dan vol en zou er pas rond 22:30 uur een tafel vrij komen. Een echt gezellig, knus en druk tapas-restaurant met net geen 3000 reviews op Tripadvisor, met een eindscore van 5 sterren (van de 5 sterren!). De menukaart is zeer uitgebreid en bij elk gerecht staat specifiek aangegeven of deze lactosevrij is of niet. Heb je de kans om hier te eten? Doen! En laat mij dan vooral in een reactie hieronder weten wat je er van vond.

De vriendelijke medewerkster van Viana gaf ons nog wel een visitekaartje van een ander restaurant, genaamd Louro, wat ze graag aanbeval. Daar zijn we dan ook naartoe gegaan. Meer daarover lees je hieronder.


Louro – Restaurante do Centro Galego

Rambla dels Caputxins, 37, 08002 Barcelona, Spanje (Google Maps)

Lactosevrij avondeten in Barcelona Louro

Dit restaurant ligt aan de drukke Rambla, maar is toch wat lastig te vinden. Dit komt vooral doordat de ingang je niet meteen doet denken aan een restaurant. Let daarom goed op, want er staat een bord bij. Eenmaal binnen kom je uit op een prachtig trappenhuis, met veel marmer en glas in lood. Het restaurant zelf is van binnen ruim opgezet en je kunt dus lekker rustig tafelen. Rustig was het trouwens sowieso, want er waren maar vier tafels bezet; en dat voor een vrijdagavond. Aan de prijs, het eten en de medewerkers lag het niet. Ik denk oprecht dat ze slecht vindbaar zijn en de ingang niet geheel uitnodigend is.

Louro is een iets duurder restaurant dan Viana, maar je haalt straks alsnog je schouders op als ik vertel wat ons avondeten heeft gekost. De menukaart is wat kleiner en de gerechten zijn wat meer geraffineerd. Ook in dit restaurant hoef je niet te vragen wat je mag eten; er staat op de menukaart netjes aangegeven waar precies lactose in zit.

Cocktails

We zijn als eerste begonnen met de cocktail van de maand (cóctel del mes) en die was super lekker. Een Mojito, met heel veel donkerrood fruit.

Lactosevrij avondeten in Barcelona Louro Cocktails

Als voorgerechtje (dit keer geen starters) hadden we brood met olijfolie. Meer heb je ook niet nodig als voorgerecht, dankzij het heerlijke brood met de zeer zachte olijfolie, die werd geserveerd in een reageerbuisje. Had je toch graag wel een voorgerecht gehad, dan is ook met een lactose-intolerantie, de keuze reuze.

De lactosevrije hoofdgerechten bestaan voornamelijk uit vis. Mocht je geen liefhebber zijn van vis, ben ik bang dat je dit restaurant beter over kunt slaan (of je zou eventueel een of twee voorgerechten kunnen nemen). Wel is de vis die ze hebben, boterzacht en heerlijk van smaak. Ik ging voor de heek, met groente-chips, erwten en een crème van bloemkool.

Lactosevrij avondeten in Barcelona Louro Hoofdgerecht

Hierna had ik eigenlijk al genoeg gehad, dankzij de ietwat late lunch op de middag. Ik had echter nog een toetje kunnen nemen! Ze hadden namelijk een lactosevrij dessert met vers fruit en citroenijs.

In vergelijking met andere (ietwat simpelere) restaurants is Louro iets duurder. We waren echter alsnog maar 60 euro kwijt voor twee cocktails, een koffie, twee hoofdgerechten, een dessert en twee likeurtjes (van het huis). Als ik nog een keer in Barcelona ben, ga ik hier zéker nog een keer langs. Al was het alleen maar voor de zéér vriendelijke medewerkers,  die ik uiteraard een fooi heb gegeven.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*