Lactosevrij avondeten bij ’t Zusje

Lactosevrij avondeten bij ’t Zusje is een uitkomst. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart voor lactose-intoleranten. Met een heleboel tapas-gerechten die je op een avond echt niet allemaal besteld krijgt. Dus je kunt met gemak, zonder dat het saai wordt, gewoon nog een keer gaan. De toetjes zijn iets minder uitgebreid (hint!). Maar verder kun je er heel lekker eten, zonder buikpijn achteraf.

Er zijn behoorlijk wat vestigingen van ’t Zusje en ze breiden nog steeds uit. Ik zal jullie mijn (twee verschillende) ervaringen vertellen van ’t Zusje Venray. En ’t Zusje Cuijk. Laat ik beginnen met die in Cuijk.

’t Zusje Cuijk

Grotestraat 40, 5431 DK Cuijk (Google Maps)

Ik was van tevoren vergeten om bij de reservering aan te geven dat ik een lactose-intolerantie heb, maar bij aankomst was dit allemaal geen enkel probleem. Direct werd er speciaal brood (en dipjes apart) geregeld. En ik kreeg een stapeltje speciale lactosevrije kaarten. Laat het kiezen beginnen…

Lactosevrij avondeten bij 't Zusje Cuijk

Er is heel veel keuze wat betreft gerechtjes. Uiteraard kun je de romige gerechtjes vergeten. Maar er zijn genoeg gerechtjes die wel kunnen, of die speciaal aangepast zijn. Vaak wordt de saus of de kaas dan weggelaten, maar is het nog steeds dikke prima.

Bij de toetjes heb je helaas niet heel veel keuze, maar als je er bent… Probeer dan zeker weten de Passievruchtensmoothie! Die is echt lekker fris en op de een of andere manier ook romig.

Op een gegeven moment had ik trouwens frietjes besteld en dat duurde nogal lang… Ze hadden speciaal voor mij een friteuse helemaal gereinigd. Dit zodat er geen kruisbestemming plaats zou vinden. Dat is service! Chapeau ’t Zusje in Cuijk!

’t Zusje Venray

Grote Markt 1, 5801 BL Venray (Google Maps)

Bij ’t Zusje in Venray had ik bij mijn reservering wel aangegeven dat ik een lactose-intolerantie heb. Bij binnenkomst werd dit nog bevestigd, maar daarna leek het vergeten zijn. Toen het brood werd geserveerd, vroeg ik voor de zekerheid of ik alles mocht. De bediening ging het navragen… Na navraag bleek dit dus niet zo te zijn, dus er werd ander brood geregeld.

Daarna vroeg ik nog maar een keer naar de dipjes, aangezien daar niet over werd gesproken. Ook dit moest even nagevraagd worden. Toen kreeg ik ook de speciale lactosevrije kaarten niet, dus ook daar weer naar gevraagd.

Daarna was alles prima, maar het is gewoon vervelend om er zo naar te moeten vragen. Het voelt voor mij als zeuren. En dat terwijl ik in Cuijk die ervaring helemaal niet had. Misschien komt het ook doordat het restaurant echt bomvol was. Het was die dag namelijk Valentijnsdag (en de verjaardag van mijn vriend).

Lactosevrij avondeten bij 't Zusje Venray

Een ander handig dingetje van ’t Zusje is dat ze trouwens werken met speciale prikkers. Zo kun je meteen zien welk gerechtje voor jou is. Gluten-allergie-prikkertjes, lactose-intolerantie-prikkertjes; Ideaal!

Lactosevrij avondeten bij ’t Zusje?

Zo zie je in ieder geval maar weer dat elke vestiging zijn eigen ervaring geeft. Ben jij al eens bij ’t Zusje geweest? Laat hieronder in een reactie weten wat je er van vond!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*