Lactosevrij avondeten bij Gossimijne

Lactosevrij avondeten bij Gossimijne

Lactosevrij avondeten bij Gossimijne kan met de speciale kaart die ze hebben. Lekkere lactosevrije tapas eten, zonder buikpijn achteraf. Het kan! Na navraag bij de bediening krijg je namelijk een speciaal blaadje met daarop alle allergenen gespecificeerd per gerechtje.

Gossimijne heeft in totaal zes vestigingen en ik ga je graag mijn ervaring met de vestiging in Horst vertellen. De andere vestigingen bevinden zich in Den Bosch, Oss, Uden, Veghel en Venray.

Gossimijne Horst

Wilhelminaplein 11, 5961 ES Horst (Google Maps)

Bij binnenkomst vroeg ik direct naar de allergenenkaart en die zou meteen geregeld worden. Het duurde eventjes (een collega was er nét mee bezig) en uiteindelijk kreeg ik een zwart-wit exemplaar. Die in kleur waren even op, maar konden ze later eventueel ook nog regelen, als het toch wat te onduidelijk was. Ik had de kaart eigenlijk direct door, dus dat was voor mij niet nodig.

Lactosevrij avondeten bij Gossimijne

Bij sommige gerechtjes staat specifiek dat je het gerechtje mag, maar dan bijvoorbeeld zonder de saus. Dit dien je dan zelf aan te geven op het blaadje (bij opmerkingen) waar je de gerechtjes kunt aanvinken die je graag wilt bestellen.

Tip: Blijf zelf altijd goed opletten of er wel gehoor wordt gegeven aan de opmerkingen! Bij mij is dit bijvoorbeeld twee keer fout gegaan; Toch wel (feta) kaas, terwijl ik aan had gegeven het gerechtje zonder te willen.

Lactosevrij avondeten bij Gossimijne Tapas

Ook moest ik trouwens zelf vragen of het brood dat werd geserveerd wel lactosevrij was. Over de sausjes die erbij zaten werd niks gezegd. Ik begon mijzelf een beetje een zeur te voelen, dus ik heb toch maar gewoon overgeslagen in plaats van weer navraag te doen.

Ze hebben ook seizoensgerechtjes. Een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje om precies te zijn. Daar werd wel meteen bij vermeld welke lactose zou bevatten en welke ik wel of niet kon bestellen met een lactose-intolerantie.

Lactosevrij avondeten bij Gossimijne Horst

Er is uiteindelijk echt genoeg keuze op de kaart en je krijgt lang niet alle gerechtjes besteld op één avond. Zelfs aan toetjes is gedacht. Van de standaard toetjes mag je er helaas maar één, maar toevallig was het seizoens-toetje ook geheel lactosevrij.

Op zich was het een prima avond! Lekker gegeten, zonder enige buikpijn achteraf, dus dat is altijd een applaus waard. Als Gossimijne nog een paar kleine puntjes op de i zet, zou het helemaal top zijn. Maar ik kom hier zeker nog een keer terug!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*