Lactose e-nummers zijn ook producten waar je rekening mee moet houden. Er zijn helaas E-nummers die geproduceerd worden met behulp van melk. En ook al bestaat het E-nummer zelf dan niet per sé uit melk. Het kan nog steeds zo zijn dat er lactose aan kleeft.
Kan je tegen een klein beetje lactose? Dan hoef je waarschijnlijk geen rekening te houden met de E-nummers. De hoeveelheden lactose zullen namelijk heel laag zijn. Kan je absoluut niet tegen lactose? Hou dan rekening met de volgende E-nummers:
E101 / Riboflavine
Dit E-nummer betreft een gele kleurstof wat van nature aanwezig is in melk, eieren, lever en bladgroenten.
E213 / Calciumbenzoaat
Benzoëzuur, benzoaten en benzoëzuur-esters komen voor in heel veel soorten fruit. Vooral in bessen. Met name cranberries bevatten erg veel benzoëzuur. Naast fruit komt benzoaten ook voor in champignons, kaneel, kruidnagel. Maar dus ook in zuivel (door bacteriële fermentatie).
E234 / Nisine
Nisine is een polypeptide (kort eiwit) antibioticum geproduceerd door de kaasbacterie Lactococcus lactis.
E966 / Lactitol
Een synthetische suiker-alcohol gemaakt uit melksuiker (lactose), verkregen uit melkwei.
Laat een reactie achter