6 opmerkingen die je niet wilt horen met een lactose-intolerantie

6 opmerkingen die je niet wilt horen met een lactose-intolerantie

6 opmerkingen die je niet wilt horen met een lactose-intolerantie. Je hebt ze vast wel eens gehoord? Ken je er misschien zelfs nog meer? Van welke opmerking moet jij het meeste zuchten en rollen met je ogen? Ik zet er even 6 op een rij.

1. “Oh, sorry, hier zit wel melk in. Is dat echt erg?”

Ja. Natuurlijk is dat erg. Niemand vindt het leuk om ontiegelijke buikpijn te krijgen. Denk zelf aan een (kortstondige) buikgriep; zo kunnen wij, lactose-intoleranten, ons voelen zodra we (per ongeluk) lactose binnenkrijgen.

2. “Dat zou ik dus echt niet kunnen hè!”

Het is geen kwestie van kunnen, het is helaas een kwestie van moeten. Het is geen vrijwillig dieet; we doen het niet voor onze lol. Maar als we moeten kiezen tussen een stukje taart met bijbehorende ontiegelijke buikpijn, skippen we uiteraard het stukje taart.

3. “Wil jij ook een stukje taart.. oh.. shit.. sorry..”

Jep. Na 5 jaar vergeten sommige mensen nog steeds dat je een lactose-intolerantie hebt en moeten je er weer even aan herinneren op een ietwat ongemakkelijke en vervelende manier. Vooruit! Het is jullie vergeven!

4. “Mijn nichtje heeft ook een gluten-allergie!”

Ja, maar gluten is echt iets heel anders dan lactose. Ook is een allergie iets heel anders dan intolerantie. Het is lief dat er een overeenkomst wordt gezocht, maar roep niet zomaar iets. Er zit een wezenlijk verschil in intoleranties en allergieën.

5. “Ik weet niet zeker of er lactose in zit.. maar ik denk het niet hoor!”

Sorry! Het denken is niet goed genoeg. Dan gaan we liever voor veilig en nemen we het voor de zekerheid niet. Melk en lactose zit namelijk in meer producten dan je denkt.

6. “Dat is een hype toch? Je hoort het steeds meer..”

De groep lactose-intoleranten wordt misschien inderdaad steeds groter, maar om het nou een hype te noemen. Een hype is volgens de Van Dale namelijk “iets nieuws dat tijdelijk sterk de aandacht trekt, maar weinig voorstelt”. Het stelt wel degelijk iets voor; een lactose-intolerantie is iets vervelends, waar je niet voor kiest. Wel is het goed dat er steeds meer aandacht voor is, want in Nederland lopen ze daar nog een beetje in achter, in vergelijking met andere landen.

Heb jij nog veel meer van dit soort opmerkingen? Laat ze hieronder achter in een reactie!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*